Ceritera 28 Ogos

Pengakhiran kepada sebuah permulaan, or what ?

*Couple
*Chat dgn ajnabi
*Sodorm
*Tak hormat org lebih tua
*Kekorean melampau
***and the list goes on and on.

Bila guna cara lembut, tak masuk. Guna cara keras sikit kata toture. What did actually you want dear ?
Sedih sangat bila tau yg org yg selama ni nampak baik mulia sopan tapi akhirnya chat dgn laki , ada adik angkat laki bagai. Amboi .
Kami tak menyibuk pasal hampa tapi sbb kalian bawah kami semua jadi kalau kalian buat salah too obviously of course tercalit sama kotoran tu. Org lain akan cakap kami gagal.
YA HAKIKATNYA MEMANG GAGAL PUN

Ingat ya, kita sekolah agama. Bawak imej agama. Kalau iman pun goyah, cmna nak selamatkan diri nti? Fitnah makin meluas kini wahai jika kau sedar !!

Conversly, tunding jari kata dia tu dia ni nak cakap dia buat salah. Yang kau tu takdak salah la? Kau lagi dahsyat mungkin. Siap bermesej bagai.
Tidakkah secalit pun keinsafan dalam hatimu?
Bila lagi nak sedar, dunia sudah nazak !

Semua sama. Tunding sejari, 4 jari mai blik kat kita. Sama ja,  sodom mengumpat sana sini.
Too much talam dua muka actually. 
Semoga pintu taubat Allah masih terbuka.

Aku juga hina.
Aku insan marhaen.
Buat dosa tak lepas.
Sbb tu gunanya taubat. Allah nak kita sayang Dia , rapat dgn Dia , tapi at fact kenapa kita jauhkan diri dari Dia.???
Argh !!
Susah nak jawab persoalan ni.
Form 2 ka form 4 ka smua sama ja termasuk AKU.

Maaf buat yang terluka.
Nak marah atau apa2 sahaja, jumpa depan2.
Orang yang cakap belakang ni ,

PENAKUT .

Aku malu padamu wahai Rasulullah :'(

Lastly ,
" JANGAN LEMAH DALAM BERBUAT KEBAIKAN.
JANGAN SESEKALI RASA MEGAH DENGAN BERBUAT KEJAHATAN "

No comments: