Kucintakut

Bukan apa,


Dah banyak dah actually.


Kau apa tau.

#3Syawal

Raya kedua part 1

Mujibur2 hamba. :D

1435 H

Salam Aidilfitri.

Ikhlas dari Ayub Khan sekeluarga

Minal aidin wal faizin.

Bila lagi nak buat baik

Ukhuwah.

Bahagia kita.

Sedih kita.

Mahal kita.

#takdakapa

Aku merindukan suasana dulu.





Sangat rindu.

Babai

Now aku baru faham.

Kita lupa en?

Kita tk nak ramadhan pergi. Kita belum puas bersweet sweet dengan ramadhan tapi ramadhan dah nak pergi.

Kita menangis keluar air mata darah sekali pun, ramadhan takkan berpatah balik. 

Actually, cuba tanya diri. Selama 28 hari aku berpuasa, apa yang aku dapat?

Boleh kawal nafsu?
Boleh sabar?
Boleh tahan marah?
Boleh jaga mata?
Boleh jaga hati?
Hubungan kita dengan Allah semakin dekat atau semakin jauh?
Boleh istiqamah bangun qiam?

Kalau lepas bulan ramadhan kita boleh buat semua tu. Alhamdulillah.

Kalau tk boleh? Nak menyesal sebab tk hargai ramadhan betul betul?

Lagi sehari je. So, kalau 28 hari kita tk buat ibadat betul betul. Memang menyesal T^T

Sayangkan? Ramadhan dah nak pergi. In shaa Allah tahun depan kalau Allah izinkan, kita akan jumpa lagi dengan ramadhan :)

Husnudzon dengan Allah!

Ramadhan jangan pergi

Duhai Ramadhan, mengapa engkau berlalu terlalu pantas?
Aku masih menagih keampunanNya
Dibulan istimewa ini.
Sedar tak sedar, sebulan sudah engkau menyinari.
Menghadiahkan umat malam lailatulqadar.

Masihkah ada peluang untukku bertemu denganmu lagi?

Allah :'(

Lu'lu

52 : 24
Wahai muslimah,
Ini janji Allah kepada mutiara tersimpan. Kita lah mutiara itu jika kita pelihara.  
Subhanallah,
Indahnya syurga Allah.

Usrahh

Time usrah tadi ada orang bagi soalan.

'Ustazah, cemna nak tegur kawan yg obses dgn lelaki sampai ckp laki tu bakal suami dia ?'

Deep. So deep.
Like Indian Ocean



Then ustazah jawab, bila kita buat mcm tu, kita umpama tambah beban dlm kepala. Contohnya, SPM 11 subjek pon macam nak gila study apatah lg bila ditambah beban cinta yang haram, xsampai masa lagi,

Dok gatai.



So, belajar dulu okay . Bak kata Busyra, sebelum kau bersuami, cium dulu tangan umi. ☺