kisahkisahkisah



Salam..cuti ni hampa p mana?? Aku xgi mana pon..just dok rumah nenda tersayang sampai abih cuti..aku kena jaga tok aku because she just had done the pembedahan for mata beliau..boh kanta baru sebab ada kartrek and blablabla..so,start dari kerja rumah sampai kerja dapur semua aku kena buat...first tu rasa mcm 'ergghhh' jugakk tapi bila dah lama2 best jugak tolong org..dapat PAHALA kan?? pengajaran yang aku dapat dr buat keja nihh adalah aku dah pndai masak..yg paling best 'nasi goreng berapi' haa...hampa xtau cmna nk buadd tapi hakikatnya aku taw..hhahhehooheohoe..~tapi yg aku nak cita pasal buat cekodok tak jadi..
 Kisah bermula bila anti ros bagi pisang kaler hijau yang dan masakk dan sgt sesuai utk dibuat cekodok..so,aku dgn eagernya nk try laaa...aku pun boh la bahan2 diaa mcm lenyek pisang,boh gulagaram,tepung sikit...tapi silap aku sbb xbiarkan dia jd keras dulu..lps boh semua tu aku teroih gorengg....nak taw x jadi apaa?? jadi macam apom lenggang..hahhaa...hodoh siot.!!! dah la hitamm,tak masak sekerat pulakk..mmg gilaa laa...
nasibb baik tok aku p hospital p check up mata...then,petang tu anti jan mai pastu aku soh dia ajar buat cokodok...hahhaa..beza sungguh dengan yang aku buad..xpaa baru belajarrr....that's all....bYe .=.='


cekodok.cekodok.cekodok..~

4 comments:

Nurul Najwa Yusri said...

len kli law nk wat cekodok meh blajaq kt aku dlu..hahaXD

syafiqah.ayub.khan said...

woohooh....ok2..nanti aku sampai sayanggg...~ bru blajaq nk jd istri mithali..:P

Nurul Najwa Yusri said...

haha...sapa larh bkal jdy somi ang kn...nnty ang buwad cekodok kt dya taw...pas2 klaw dya tnya spa ajo,ckp aku yg ajo...,

syafiqah.ayub.khan said...

hahha..okay doehh..spaa la somi aku kan?????